Inför releasen av "50"
Postad 14:00 3/10 2018 av Henrik Lans. Kategorier: Release, Exklusivt, Intervju

Den femte oktober kryper allt närmare, och om bara ett par dagar släpps Adolphson & Falks nya album "50". Vi bytte några ord med Anders Falk om den kommande plattan för att se vad vi kan vänta oss!Först och främst - frågan som bara måste ställas: Hur känns det?
AF: Vi känner oss mycket nöjda! Totalt sett så har vi jobbat med produktionen i ett knappt år - det är alltid en utmaning att sätta ihop ett helt album och kunna landa i något man är nöjd med. Det har vi dock gjort!

Många artister väljer att fira jubileum med ett samlingsalbum, men inte ni?
AF: Vi har redan släppt flera samlingar under åren, och vi ville hellre göra en ny produktion med låtar som speglar våra liv just nu, men också med en liten blick i backspegeln.

Berätta lite om skivan - vad kan vi lyssnare vänta oss?
AF: Det är ett ganska omväxlande album - både vad gäller ballader kontra mer upptempo, och vad gäller synthbaserad kontra akustiskt.

I tillägg till sju helt nya låtar så har vi även med ett par äldre alster i ny kostym. Dels har vi gjort en egen version av en av de första låtarna vi någonsin fick utgivna på skiva, Barbro Hörbergs "Kände du kylan" som vi tonsatte 1972, och dels så har vi gjort en ny version av "Tensta Torg" från 1975. Den finns tidigare med på albumet Nattexpressen och som B-sida på singeln Tillsammans, och de två låtarna får representera det långa tidsperspektivet.

Finns det någonting speciellt minnesvärt från jobbet med plattan?
AF: Ett av dom härligaste tillfällena var när vi på chans bad basisten Kristofer "Krydda" Sundström att, helt spontant, lägga ett bassolo på en av de nya låtarna, "Större än förut". Vi visste inte själva vad för sorts solo vi skulle ha och just bas är ju inte det vanligaste soloinstrumentet i en pop-låt precis. "Krydda" tog sig an uppgiften med ett härligt spelhumör och presterade något vi inte hade väntat oss. Lyssna in det solot så förstår ni vad vi menar! Vi hade själva en lycklig stund som åhörare!

Och till mångas stora glädje så blir det inte bara ett digitalt släpp, utan även en fysisk skiva?
AF: Det stämmer! Vi trivs själva med att göra album som förutom digitalt också finns i fysisk form. Det är visserligen ganska pyssligt och tidskrävande att ta fram ett CD-album - rent digitala släpp är mycket enklare - men det är ju till slut till stor del publiken som påverkar vad det blir. Vi har fortfarande en ganska stor äldre lyssnarskara som gärna vill ha en CD att hålla i handen.

Och bara någon månad efter skivsläppet så är det dags för stor turné. Vad kan vi vänta oss av den?
AF: För första gången blandar vi akustiskt och synthversioner även på scenen. Vår gamla synthmästare Greg FitzPatrick ska vara med, tillsammans med Dagge Lundquist på trummor, Hasse Loelv på piano och dragspel och Mankan Marcks på kontrabas, så det kommer bli omväxlande och, tror vi, en intressant och spännande blandning. Det blir fullmatade helaftonsföreställningar med många gamla hits och också en del nytt från albumet.

Och bara för att avsluta - vad har A&F för planer de KOMMANDE 50 åren?
AF: Vi fortsätter förstås även 2019 att spela live i olika former och konstellationer - vinterturnén får ge oss inspiration till hur det blir framöver. Sen får vi se vad som händer!

Stort tack till Anders Falk, och vi ser naturligtvis fram emot att höra det nya albumet! 50 finns att köpa och/eller streama från och med nu på fredag 5 oktober!

Skriv ny kommentar
Namn:
Websida: (ej obligatoriskt)
Epost: (kommer ej visas)
Kommentar:
När du skriver en kommentar här, kom ihåg att den inte går direkt till
Adolphson & Falk och deras vänner, utan att den sparas här på sidan.
Även om vi vet att de är här och läser lite då och då så finns det ingen garanti för att de ser den.

OBS: När du skriver en kommentar sparar vi ditt namn, din epostadress och
din IP-adress i vår databas. Det gör vi endast för internt bruk, och vi kommer aldrig att
lämna ut dina adresser till någon annan utan åklagarbeslut.

Det finns inga kommentarer till artikeln